"Ако премиерът и вицепремиерът, съгласувано с лидерите на политическите партии, които подкрепят правителството, преценят, че следва да остана като министър и след ротацията, аз съм готов да довърша започнатото". Това декларира вътрешният министър Калин Стоянов пред журналисти в Партийния дом, където бе изслушан от народните представители в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

Стоянов посочи още, че започва ново обучение на служителите на МВР. Обучението ще е за това как полицаите да действат при определени ситуации като един от основните приоритети на ведомството. Полицаите изпадат в ситуации, от които е видимо, че обучението трябва да се завиши, каза вътрешният министър и коментира, че то трябва да бъде системно и периодично.

Борисов няма да говори до 1 март, когато иска готов кабинет

Борисов няма да говори до 1 март, когато иска готов кабинет

Всичко трябва да се направи крехко и внимателно

Запитан кои са другите приоритети на МВР за 2024 г., Калин Стоянов обясни, че те са много и са заложени в управленската програма.

Припомняме, че оставката му беше поискана от ПП/ДБ заради полицейско насилие по време на протеста срещу ръководството на Българския фурболен съюз (БФС), а към искането се присъединиха и от БСП. Това обмисляше и премиерът Николай Денков. Беше повдигнат и въпросът чий министър е Стоянов, като съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обясни, че е бил предложен за поста като експерт от ГЕРБ.

Калин Стоянов няма да хвърли оставка

Калин Стоянов няма да хвърли оставка

МВР тотално се разграничава по отношение агресията на протестиращи и на полицаи