Софийският градски съвет на БСП определи Георги Кадиев за кандидат на партията за кмет на столицата на предстоящите частични избори на 15 ноември.

Кандидатурата трябва да бъде потвърдена на заседание на Градската партийна конференция, която ще се проведе на 7 октомври, реши още Градският съвет на БСП.

Георги Кадиев обясни, че кандидатирането му е естествена стъпка в професионалното му развитие в последните години. Той посочи, че по никакъв начин не се счита за обречен в кметската битка и отрече тази кампания да е част от вътрешната борба за председателското място в партията.

По думите му отговорността е много висока, защото една загуба за БСП сега ще постави партията в още по-тежка ситуация.

"Поемам риска да загубя както личен имидж от тежка загуба, така и имидж за цялата БСП", заяви Кадиев.

"Мисля, че мога да предложа алтернатива на ГЕРБ и като разбиране какво трябва да се случи в София, и като политическа визия за развитието на града оттук нататък, и като лични качества", добави той.

Повечето социалисти подкрепиха избора на Георги Кадиев за надпреварата за кметското място.

Красимир Премянов също подкрепи кандидатурата на Кадиев, но коментира, че е разочарован от отказа на Сергей Станишев за това.

Според него Станишев се е уплашил и е решил да води лидерска надпревара.
"Имаше шанс тази битка да се превърне в политическата реабилитация на БСП", допълни Премянов

Припомняме, номинирани бяха и Петър Курумбашев, Меглена Плугчиева, Илияна Йотова, Красимир Премянов, Жельо Бойчев, Янаки Стоилов, Стефан Василев, Борислав Борисов, Таско Ерменков и др.

Георги Кадиев бе издигнат от районните организации в „Слатина", „Искър","Младост"," Връбница", „Средец", „Красна поляна", „Надежда" и „Възраждане".