Георги Терзийски ще бъде назначен за председател на УС на Агенция "Пътна инфраструктура". Това съобщи пресцентърът на МРРБ, позовавайки се на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

На днешното заседание правителството реши Терзийски да бъде освободен от досегашния си пост Областен управител на Ловеч, като на негово място бе назначена Ваня Събчева.
Министър Аврамова смята, че Георги Терзийски е с административен опит и ще се справи с предизвикателството да оглави Агенцията.

Областният управител на Ловеч става шеф на АПИ?

Областният управител на Ловеч става шеф на АПИ?

Георги Терзийски е юрист и икономист

В Управителния съвет на АПИ е назначен и нов член - това е Радослав Влахов. Според министъра заедно с Дончо Атанасов, който има дългогодишен опит в пътния сектор, новият ръководен екип на Агенцията ще се справи с всички предизвикателства.

Няколко важни задачи стоят пред АПИ, като извършването на цялостна реформа в пътните такси, изграждането на нови магистрали и нови пътища. Това изисква пълна мобилизация на Агенцията.

Припомняме, след фалстарта на системата за закупуване на електронни винетки в началото на годината, на 9 януари премиерът Бойко Борисов поиска и получи оставката на шефа на АПИ Георги Глосов.

Преди него, на 5 януари, бяха отстранени трима служители на АПИ. Премиерът Борисов отстрани от длъжност Антон Антонов - директор на Националното тол управление в АПИ, Радослав Николов - съветник в МРРБ на Аврамова, както и на члена на управителния съвет на АПИ Веселин Давидов. Тримата активно участваха в обясненията защо гражданите не могат да си купят винетки, като обясняваха, че проблем всъщност не съществува и е нормално при нова система да има грешки в началото.

Глосов: Нищо лошо към премиера

Глосов: Нищо лошо към премиера

Аврамова призова шофьорите да спазват закона и да си купуват винетки

Във връзка с въвеждането на електронната система у нас министър Аврамова и днес заяви, че няма държава, която да е въвела такава система за един ден и това е процес, който ще продължи през цялата 2019 г.