Премиерът Бойко Борисов е поискал оставката на председателя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов, който веднага я е подал.

Това съобщават от пресцентъра на Министерски съвет в самото начало на редовното заседание.

Това е станало след среща рано тази сутрин в Министерски съвет по темата за винетките и тол системата. Срещата е била между министър-председателя Борисов и ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Манолова иска по-дълъг гратисен период за е-винетките

Манолова иска по-дълъг гратисен период за е-винетките

Срокът до 15 януари е некоректно определен, смята омбудсманът

Това е четвъртото уволнение заради скандала с неработещата система за е-винетки.

Глосов: Нищо лошо към премиера

Глосов: Нищо лошо към премиера

Аврамова призова шофьорите да спазват закона и да си купуват винетки

В събота рано сутринта Борисов отстрани от длъжност Антон Антонов - директор на Националното тол управление в АПИ, Радослав Николов - съветник в МРРБ на Аврамова, както и на члена на управителния съвет на АПИ Веселин Давидов. Тримата активно участваха в обясненията защо гражданите не могат да си купят винетки, като обясняваха, че проблем всъщност не съществува и е нормално при нова система да има грешки в началото.

Премиерът Борисов даде срок до 10-15 дни всички проблеми да бъдат решени.

На спешен брифинг на 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едва в края на месеца, като загубите от това не са изчислявани. Парлелно с това продажбата на винетки бе организирана в пощите и във веригата на един от мобилните оператори, което започна едва от вчера, 8 януари.

Припомняме, от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба по електронен път на винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца тол управление.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба, системата не работи, на граничните пунктове дори няма монтирани терминали.

А, колежката Калинка?

А, колежката Калинка?

Провалът при е-винетките показва само едно - не гражданите са неподготвени за е-услуги, а всичките ни чиновници, барабар с държавата