Народният представител от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов дава Стойчо Кацаров на прокуратурата заради неупражнен контрол върху бившия вече директор на МБАЛ Лозенец Радосвет Горнев.

На брифинг в НС депутатът представи тревожни данни- изп. Директор, назначен от Стойчо Кацаров - Радосвет Горнев сключил сам със себе си трудов договор и така си давал заплата. Това, както предупреди Костадин Ангелов е довело до злоупотреба с публични средства в размер на над 40000 лева.

В същото време КПКОНПИ установява конфликт на интереси на Радосвет Горнев. За това е информиран и служебният министър, както каза проф. Ангелов. Също така звеното за вътрешен одит е проверило лечебното заведение. Министърът на здравеопазването е знаел за тези действия на изпълнителния директор на МБАЛ Лозенец, посочи още народният представител от ГЕРБ. Той попита още прикривал ли е Стойчо Кацаров противоправни действия на Радосвет Горнев.

Костадин Ангелов сигнализира освен прокуратурата и икономическа полиция дали Кацаров като принципал на лечебното заведение е упражнил контрол. Сигналът срещу Кацаров е даден на проф. Костадин Ангелов от лекари в МБАЛ Лозенец и от членове на ръководството на лечебното заведение.

Припомняме, че Радосвет Горнев замени на директорския пост Любомир Спасов. Спасов бе освободен от длъжността си след установяването на нередности при извършване на трансплантации на органи в МБАЛ "Лозенец".

Болница "Лозенец" отрече обвиненията за финансови злоупотреби

Болница "Лозенец" отрече обвиненията за финансови злоупотреби

Стойчо Кацаров изнесе информация