Кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ ще бъде свързана с партията, т. е. ще са членове на партията.
Това обяви във Варна зам.-председателят на формацията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

В ГЕРБ се обсъждат достатъчно кандидатури за президентските избори, за да можем да вземем правилното решение, но решението като цяло вече е ясно, уточни той.

Цветанов припомни, че премиерът Бойко Борисов и той са заявили, че в момента по-добрият вариант бил правителството да работи спокойно, да може да реализира всички ангажименти, които е поело към развитието на регионите, и затова тактически партията не обявявала кандидата си толкова рано.

Ако съобщим сега името на кандидата ни за президент, това неминуемо ще доведе до атаки от страна на политическите ни противници”, посочи зам.-председателят на ГЕРБ.

Пред областната организация на партията във Варна той подчерта, че ГЕРБ се стреми към убедителна победа, съпоставима с отличните резултати на изминалите местни избори. 

„В противен случай ще ни залеят със спекулации как партията ерозира и губи влияние”, поясни Цветанов и увери, че партиите, които говорят за предсрочни парламентарни избори, всъщност не искат такива, а само целят евтин политически ефект. „Те нямат готовност да обявят и избираеми кандидати за президентския вот”, уточни още зам.-председателят на ГЕРБ.

След атентатите в Истанбул определено има риск, но към настоящия момент - поне това, което беше оповестено от специалните служби, няма потенциална заплаха, посочи Цветанов.

Той допълни, че за него по-важното е, че правителството е готово да внесе законопроекта, свързан с антитерористичното законодателство. Цветанов уточни, че във вторник ще има Съвет по сигурността при премиера, където окончателно ще бъде обсъден и финализиран законопроектът, за да може да бъде гледан на Министерски съвет в сряда. След това той ще влезе в парламента за обсъждане в специализираните комисии, за да може да бъде приет на първо четене до ваканцията.