Искрите между ГЕРБ и БСП за война с президентството продължи и днес от трибуната в пленарна зала. Тон даде с декларация Снежана Дукова, която обвини червените, че използват президентството.

Спрете да въвличате президентската институция в измислени войни, настоя герберката. След това поиска съвместни усилия между политическите сили в борбата с корупцията.

За нас борбата с корупцията не се изразява в говорене в телевизионните студиа и декламиране на реч, атакува Дукова. Герберите вече имали конкретни идеи за антикорупционен закон. Тя видя обрат в позицията на червените,които в предишния парламент не подкрепили идеята, но сега имали друго мнение.

Копринков и Цветанов гладят отношенията между президент и НС

Копринков и Цветанов гладят отношенията между президент и НС

За герберите нямало проблем с президентството

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова изразява коренно различна позиция,недоумява Снежана Дукова. Ние приемаме тази промяна като признание за нашата правота, изтъкна депутатката и отново захапа левицата на тема президент с думите : "Приветстваме и подкрепата на президента Радев, който също изрази мнение за създаването на единен антикорупционен орган".

Веднага соцлидерът Корнелия Нинова отговори, обвинявайки ГЕРБ в атаки срещу държавния глава. Не ние въвличаме президента в тази война, а г-н Борисов и г-н Цветанов с обвиненията за корупция по високите етажи на властта, отговори тя. Според Нинова да се бориш с корупцията преди всичко означава да спазваш закона, да въвеждаш законност, да контролираш изпълнението на закона.

За БСП споровете за изтребителя целят омаловажаване на президентската институция

За БСП споровете за изтребителя целят омаловажаване на президентската институция

Цветанов е изпълнител на ролята на Борисов, категорична Корнелия Нинова

Незаконно е да нарушават грубо Конституцията на България, защото с Комисията, която създадохте, не контролирате изпълнителната власт, а се опитвате да контролирате президентската, захапа тя ГЕРБ. Левицата не употребявала президентската институция, както правели те. "Това не е президентът Плевнелиев.

Ако вие сте свикнали да употребявате президент, да казвате: "Магаре да ви вържа, магаре ще изберете", да го потупвате по врата, това е друг човек", посочи Корнелия Нинова.

Що се отнася до борбата с корупцията тя обясни: "Искаме единен орган за борба с корупцията, но не този, който вие замисляте, назначен от Министерски съвет, занимаващ се с анонимни сигнали и в него участват хора, които досега 27 години не са преборили нито една корупция".

Борисов иска само нови самолети

Борисов иска само нови самолети

Иска ЕС да стане колективен член на НАТО