Реформаторският блок и ГЕРБ декларираха взаимно съгласие, че подкрепят управлението.

Нямало основания за преосмисляне на управленската формула. Това обяви Цветан Цветанов след преговорите между реформаторите и партията на Бойко Борисов.

Отделни секторни екипи щели да нищят секторните политики. Ще се подпише общо споразумение от всички партии в управлението.

Нищо не налага някаква сериозна промяна на подписаното коалиционно споразумение между партии, които формират това споразумение, отчете Цветанов. Той заяви, че ще се направи отчет за свършеното в управлението.

Той очаква всички да се подпишат под споразумението. Имало обаче текстове, които трябвало да се прецизират, както и сроковете за изпълнението на някои задачи на управлението.

Съдебната реформа остава приоритет за кабинета, както и образованието, както и изборното законодателство.

Борислав Великов от Реформаторския блок сподели, че в конструктивен дух вървели разговорите за коалиционното управление. И двете формации са категорични, че бързо трябва да се случат някои реформи.

РБ е част от управляващото мнозинство и в този смисъл подкрепя правителството, сподели Даниел Вълчев. Той обясни, че късно се определила срещата и затова Петър Москов не дошъл днес. Разговорите обаче ще продължат и следващата седмица, отново в сряда.

Споразумението, според РБ, щяло да е един катализатор за реформите, които трябвало да наберат по-голямо ускорение през тази година.