От ГЕРБ са внесли искане в деловодството на Народното събрание за свикване на извънредно заседание на парламента на 29 април (петък). Това става ясно от публикация във Facebook профила на председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Под искането стоят 59 подписа на народни представител от парламентарната група. От ГЕРБ-СДС настояват за изслушване на премиера Кирил Петков, на министъра на енергетиката Александър Николов, на изпълнителните директори на БЕХ, на "Булгаргаз", на "Булгартрансгаз", на председателя на КЕВР, на ръководителите на ДАНС и Държавната агенция "Разузнаване" (ДАР) във връзка със спирането на газовите доставки от "Газпром експорт" за България.

"Газпром" спира газа и предупреди да не пипаме транзита
Обновена

"Газпром" спира газа и предупреди да не пипаме транзита

Полша потвърди спиране на доставките

В дневния ред на извънредното заседание от ГЕРБ-СДС искат и да бъде разгледан проект на решение за предоставяне на военна и техническа помощ за Украйна, внесен от тяхната парламентарна група.

"Кирил Петков дължи отговори, управляващото мнозинство - решения! Време е ваканцуването ви да приключи", написа Атанасова във Facebook.

Кремъл обеща да пусне газа за България и Полша, ако си платят в рубли

Кремъл обеща да пусне газа за България и Полша, ако си платят в рубли

Путин не планира контакти с колегите си от двете страни за обсъждане на доставките

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви пред журналисти, че неговата парламентарна група ще поиска извънредно заседание на НС и нападна с критика кабинета Петков, като бедствието, което сполетява България. Борисов отклони обаче въпрос дали очаква и се готви за предсрочни избори.