През цялото време на кампанията президентът Румен Радев не намери време да отиде дори на един дебат или да отговори на един журналистически въпрос. А днес излиза и прави обръщение на нацията, използвайки дадените му от закона ресурси, за да прави кампания.

Така остро коментира 3 дни преди изборите действията на държавния глава Румен Радев заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митев.

Радев призова: Всеки, който милее за България, да гласува

Радев призова: Всеки, който милее за България, да гласува

Всеки ден без работещ парламент е натрупване на проблеми

"Раздвоение на личността", лаконично определи действията на президента на свой ред Томислав Дончев.

"Едновременно има задължение да организира избори през служебното правителство, а в същото време участва по силовашки начин в правенето на кампания. В случая имаме раздвоените на личността, защото той трябва да проверява сам себе си", остър бе вторият човек в ГЕРБ.

Коментар бе даден, очаквано, и по темата за машините, доставени за "Сиела норма", които не са били изискани от ЦИК

Димитров: Обясненията на "Сиела Норма" не се побират в здравия разум

Димитров: Обясненията на "Сиела Норма" не се побират в здравия разум

В договора на ЦИК няма клауза за допълнителни машини за резервни части

"Тези машини не бяха открити от ЦИК или от МВР, а от нас. Има шанс изборният процес все пак да не бъде компрометиран - да се публикуват имената на всички лица, които са имали достъп до склада, където са машините, да се публикуват транспортните планове, да се публикуват имената на IT специалистите, отговорни за кода на машините", добави Дончев. От ГЕРБ настояват още и за видеонаблюдение на изборния процес.

Коментар бе даден и относно обвиненията от страна на вътрешния министър Бойко Рашков, че ГЕРБ и ДПС били основните купувачи на гласове на предстоящия вот

Рашков: Активно купуват гласове две партии - ГЕРБ и ДПС

Рашков: Активно купуват гласове две партии - ГЕРБ и ДПС

Никой политик няма да извади пари от джоба си, парите са от АМ "Хемус"

"Няма как вътрешен министър да си позволява да борави с такива методи - да агитира активно дни преди избори. В момента се рушат основни демократични принципи, които всички са спазвали през годините назад", каза Даниел Митов.