Кирил Петков и Асен Василев са обзети от омраза. Те се впуснаха в търсене на реваншизъм. Петков стана свидетел на Васил Божков, за да нареди незаконния арест на Бойко Борисов. Това заяви бившият регионален министър Петя Аврамова по време на пресконференция на ГЕРБ във Враца, пише "24 часа".

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде пресконференция във Враца заедно със съпартийци и симпатизанти на партията. Сред присъстващите бе и кметът на Враца - Калин Каменов.

Бившият премиер заяви, че целта на правителството не е той, а партия ГЕРБ. Той призова членовете на партията да останат единни. "И без петел съмва - като си в ареста, по-трудно, но съмва", добави Борисов.

По думите му ГЕРБ е показал, че може да се организира. Като пример той посочи събралите се симпатизанти в защита на Борисов след неговия арест преди седмица.

В правителството има няколко човека, които се имат за елитарни, а всички останали сме плебс. В техните глави се върти това, че са дошли да ни оправят", каза още бившият министър-председател.

Объркан, неспасяем, безнадежден – Кирил Петков на 100-ния си ден, според ГЕРБ

Объркан, неспасяем, безнадежден – Кирил Петков на 100-ния си ден, според ГЕРБ

Правителството показа, че е неспособно да обедини дори управляващото мнозинство

Те не само са брутални, а и извратени. И от това най-много ще патим. Никому неизвестени, използвайки конюктура, са способни на всичко. При всеки арестуван кмет ще отидат депутати, адвокати, а накрая и народът", уточни Борисов.

Томислав Дончев определи действията на правителството срещу най-голямата опозиционна партия като политически тероризъм. Да арестуваш политическия си опонент и така да си решиш сметките - това е срам, добави той.

По думите му настоящото правителство е най-некомпетентното и безпомощно правителство в историята на България. "В чия болна глава може да се роди идеята да арестуваш политическия си опонент?", запита Дончев.

Депутатът от ГЕРБ Даниел Митов заяви, че Бойко Борисов като премиер никога не е делил кметовете на сини, червене и каквито и да е, той знае, че във всяка една община живеят българи, за разлика от сегашните безпомощни, безсмислени хора. Митов добави, че страната е поела по пътя към предсрочните избори.

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП
Обновена

Борисов задържан при спецоперация на ГДНП

Мащабната операция е по 120 случая на злоупотреби с евросредства