Президентът за пореден път демонстрира несъгласие с това, че законодателният орган работи. Това заяви депутатът от ГЕРБ Рая Назарян пред журналисти в Партийния дом, след като стана ясно, че държавният глава Румен Радев иска отлагане на клетвата на конституционните съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков.

Тя посочи, че Народното събрание работи добре, приема важни закони и решения за държавата, което противоречи на разбирането на държавния глава за еднолично управление на държавата. з

"Президентът за пореден път показва, че търси конфликт с Народното събрание, за да може да отслаби стабилното парламентарно мнозинство, което има за цел да провежда важни реформи", изтъкна Рая Назарян.

Румен Радев иска да се отложи клетвата на Атанасова и Белазелков

Румен Радев иска да се отложи клетвата на Атанасова и Белазелков

Сезира самия КС да разгледа дали изборът не е противоконституционен

Тя напомни на Румен Радев, че съдиите, които той назначава от неговата квота ги назначава еднолично, а процедурата, която проведе парламента за номинациите на конституционни съдии от квотата на законодателния орган бе публична, прозрачна и открита. Тази публичност президентът ще я дължи в момента, когато назначава конституционни съдии от неговата квота, подчерта Рая Назарян.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС призова президента да не оказва натиск на независимия конституционен съд.