От парламентарната група на ГЕРБ няма да подкрепят свалянето на имунитет, на който и да било в парламента. Обявеното от прокуратурата днес намерение да се иска имунитета на Делян Добрев от ГЕРБ определят като политическа репресия.

На брифинг в централата на партията Даниел Митов, Томислав Дончев защитиха съпартиеца си Добрев. Все още няма внесено искане в Народното събрание, а самото разследване е размразено - както увери самия Делян Добрев - това дело е било прекратено.

Делян Добрев първо иска да види искането за снемането на депутатския му имунитет. Ако такова искане бъде внесено, той не може да го разбере - 9 години бил вечният обвиняем, а накрая прекратили делото срещу него защо не е виновен. След като главният прокурор ни атакува, изведнъж изтупват прашната папка и ние искат имунитета. То направо е смешно това, разкритикува Добрев.

"Аз не съм юрист, не разбирам юридическите врътки, но сега ми казаха, че СГП го е поискала от главния прокурор. Сега предстои да видим дали главния прокурор ще го поиска от Народното събрание. Всичко казано от мен стои в пълна сила, действията на прокуратурата се репресия", изтъкна Делян Добрев.

Томислав Дончев заяви, че така както е планирана съдебната реформа не се харесва на никого. Има опит на прокуратурата да се бърка в политиката точно в този момент, точно сега, изтъкна Дончев. ГЕРБ няма да допуснат други институции да се меси в политическите процеси, използвайки правомощията си да променя волята на мнозинството в Народното събрание, каза още той.

Прокуратурата иска имунитета на Делян Добрев
Обновена

Прокуратурата иска имунитета на Делян Добрев

За неспирането на изграждането на площадката на АЕЦ Белене