"Това, което се случва в българския парламент е поредното дъно, което достигнаха новите варвари в 46-то Народно събрание". Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова на трибунка в Народното събрание по повод гласуването на комисия за разследване на полицейското насилие по време на протестите 2020 г., от която бе изключен бившият вътрешен министър Младен Маринов.

Депутатите от ГЕРБ напуснаха демонстративно пленарна зала след гласуването, а предстоеше да започне дискусията за създаване на комисия по ревизията.

Пред вас сме 63-ма човека, които представляват над 600 000 български избиратели, каза Атанасова, заобиколена от ПГ на ГЕРБ. По думите ѝ по силата на Конституцията всеки един от тях представлява целия български народ.

Съдът задължи МВР да даде информация за побоя над журналиста Димитър Кенаров

Съдът задължи МВР да даде информация за побоя над журналиста Димитър Кенаров

Според магистратите информацията е от обществен интерес

Тя посочи, че нещо недопустимо се е случило в пленарната зала - тези 600 000 български граждани и ГЕРБ били лишени чрез гласуване от представителство в една от временните комисии в Народното събрание. Това е грубо потъпкване на демократичния ред на парламентарната република, в която всеки един депутат може да бъде избиран, в който и да е ръководен орган на Народното събрание и в състава, на която и да е временна или постоянна комисия, уточни Атанасова.

МВР пратили данъчни на журналиста Димитър Кенаров

МВР пратили данъчни на журналиста Димитър Кенаров

Информацията и дали е член на СБЖ е заради делото дали е арестуван неправомерно на протест

Досега никой не си е позволял да гласува против волята на ръководството на парламента за персонален състав за попълване на комисиите. Винаги пленарната зала се е съобразявала с мнението на парламентарната група за какъвто и да е пост, подчерта Десислава Атанасова.

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев посочи, че по-големият проблем е, че става въпрос за ограничаване на граждански права и за зачеркване на човек. Още по-големият проблем обаче според него е, че голяма част от енергията в Народното събрание вместо да предложи някоя конструктивна теза, какво да направим, за да бъде животът на хората по-добър, се занимава да отстранява на някого, каза Дончев.

Той определи като болшевизъм, когато някои иска да махне някого.

Комисия по ревизия на „Борисов – 3“ пак ще има

Комисия по ревизия на „Борисов – 3“ пак ще има

Мая Манолова бе избрана единодушно за председател