ГЕРБ ще направи допитване до структурите си с кого да направят коалицията след изборите. Това обяви в студиото на БТВ Росица Кирова от коалиция ГЕРБ/СДС и бивш зам.-председател на Народното събрание.

В следващото Народно събрание ГЕРБ ще търси обединение около ясни приоритети и разговори за съдебна реформа преди изборите, за да е ясно какво ще се прави, а не да се експериментира на тема законодателство, бързайки, обясни Росица Кирова. Припомняме, че Борисов вече обеща първото нещо в следващото Народно събрание, което ПГ на ГЕРБ да гласува са законите за съдебна реформа, предложени от служебния правосъден министър Крум Зарков.

Кирова не иска да спекулира с резултата от предсрочните парламентарни избори на 2 април, защото е сигурна, че коалицията ГЕРБ/СДС ще е първа на вота.

"Това, което Бойко Борисов каза е вярно - това ще е най-лесната ни предизборна кампания", допълни Кирова и увери, че няма да изграждат кампанията си на несвършеното от ПП. Тя заяви убедено, че ако ГЕРБ вземат властта ще овладеят инфлацията - как обаче и с какви стъпки не стана ясно. Росица Кирова убедено заяви, че ако ГЕРБ са на власт цените на горивата ще паднат.

Делян Добрев: Разговори за кабинет да се водят преди изборите

Делян Добрев: Разговори за кабинет да се водят преди изборите

"Президентът Радев бързо-бързо ще раздаде мандатите"