Разговорът за бъдещото управление с мандат от 49-то Народно събрание трябва да се води още по време на предизборната кампания. Това е мнението на Делян Добрев, ГЕРБ, макар и няколко пъти в рамките на участието си в студиото на Нова телевизия посочи, че това е негово лично мнение. Защо трябва да се бърза, според Делян Добрев - защото президентът Радев бързо-бързо ще раздаде мандатите и ще се отиде на още едни избори в края на лятото, а през есента ни предстоят и местни избори.

Той коментира и че не одобрява вариант "експертно правителство", тъй като при експертните кабинети се губи отговорността и ако управлението е неуспешно, партиите се дистанцират от него и ще се скрият с оправданието за неправилния избор на експерти. Кабинетът трябва да бъде от политици, защото, отбеляза Делян Добрев.

В отговор на въпрос дали санкционираният по американския закон "Магнитски" бивш министър на финансите и член на ГЕРБ Владислав Горанов ще е в листите на партията за изборите, Делян Добрев отбеляза, че Горанов не е министър и не е член на ръководните органи на политическата сила от повече от две години и на поредицата от избори в този период не е бил листите.

Защо изведнъж сега решихте, че трябва да е в листите? Още преди 3 г. сме решили, че той е изиграл своята роля в партията, дал е каквото може. Ако не беше Владислав Горанов, нямаше да сме в чакалнята на еврозоната, заяви Добрев видимо раздразнен от въпроса и посочи, че трябва да се отчете положителното направено от Влади Горанов, включително и това, че при неговото управление инфлацията е била между 0 и 2% и се е правел по един бюджет годишно.

И политикът от ГЕРБ започна да гони джендъри из студиото, атакувайки политическите си опоненти от коалиция ПП-ДБ Кирил Петков и Атанас Атанасов, които бяха гости в сутрешния блок преди него: "Идват по двама в студиото, защото не могат да разберат дори кой в кое студио да ходи, а и ходят като еднополови двойки".

Борисов бил този, който иска избори наесен, уверени в ПП/ДБ

Борисов бил този, който иска избори наесен, уверени в ПП/ДБ

Кирил Петков: Ще бъде много скъпо за всеки, който не ни подкрепи

По думите на Добрев ПП и ДБ въобще не осъзнават реалността, в която живеем. Тяхната програма не е програмата на обществото и народа, заяви Добрев и настоя, че темата е инфлацията и обедняването на народа, а не "тинтири - минтири" теми като главния прокурор и съдебната реформа.

Дори за цените и инфлацията не можаха да отговорят нищо конкретно. Заради войната инфлацията в Европа е 8%, а в България е 20% две поредни години. Хората обедняха от управлението на Кирил Петков, допълни Добрев.

В тези ТЕЦ-ове няма нищо държавно, така че държавата да е отговаряла. Според мен тази тема е прекалено сложна и затова се включва Европейската прокуратура. Това каза Делян Добрев от ГЕРБ по повод разследването на европрокуратурата за злоупотреби при търговията с вредни емисии. Според него по-скоро на въпроси трябва да отговаря министър на околната среда и водите като по-запознат.

Попитан дали знае кой е собственик на ТЕЦ "Брикел", той посочи: "Не съм проверявал документите, доколкото знам, Ковачки е само консултант там", а на въпрос за собственика по документи "възрастен британски гражданин", заяви: "Ако е възрастен британски гражданин значи е възрастен британски гражданин".

Кирил Петков измери 15 пъти над нормата серен диоксид в „Брикел“

Кирил Петков измери 15 пъти над нормата серен диоксид в „Брикел“

ДАНС с доклад установява кой е действителният собственик