ГЕРБ си имат достатъчно партньори, с които да работят, останалите можели да бъдат само опозиция. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който днес отново тръгна на обиколка в страната, придружаван от зам.-министър Николай Нанков. Борисов посети преди това компанията "Нурсан Отомотив ЕООД" в с. Люляково, Бургаско.

Ние или показваме (направеното и построеното, бел.ред.), или изобщо не им обръщаме внимание, коментира Борисов и увери, че ГЕРБ управляват и носят отговорност. Лидерът на ГЕРБ изказа разочарованието си, че срещу направеното и построеното от тях се излива само злоба и агресия. "А ние само работа, работа... ГЕРБ е партия, която носи отговорност."

Като партньори на ГЕРБ в управлението той изброи СДС, патриоти, земеделци. "Имаме си достатъчно партньори", посочи Борисов и явно в отговор на заявката от вчера на съпредседателя на ДБ Христо Иванов, че биха преговаряли с ГЕРБ, но само ако Борисов се оттегли напълно, премиерът заяви: "Те да си правят сметката. Тези, които си правят тънки сметки, могат да бъдат с ГЕРБ само в опозиция."

Борисов припомни заявеното от ГЕРБ да не правят коалиция с БСП и ДПС.

По думите на Борисов искащите му оставката партии и политически лица могат да сеят омраза, а ГЕРБ сеят работни места. "Като пчелички, работят, работят, работят... продължи с коментара си премиерът, след като отново се качи на джипа заедно със заместник-министър Николай Нанков.