ГЕРБ свикаха втора пресконференция за деня, на която изнесоха и данни, за да опровергаят обвинението за лъжа в думите на премиера Борисов от сутринта. Тогава Борисов каза, че именно собственикът на фирмата, внесла машините за гласуването, е дарител на "Да, България", а Иво Мирчев категорично отрече това. На втората пресконференция Георг Георгиев показа разпечатка от Сметната палата, в което имало записано дарение от Иван Тодоров на стойност 100 лв. през септември 2019 г.

Това показва, че от ГЕРБ не лъжем. "И един лев да е, и една стотинка да е, значи не е лъжа."

Ивайло Мирчев отрича доставчикът на хардуера за машинното гласуване да е спосор на ДБ

Ивайло Мирчев отрича доставчикът на хардуера за машинното гласуване да е спосор на ДБ

Депутатът е възмутен от лъжите на Бойко Борисов

Проблемът и поред двамата следобедни говорители на ГЕРБ - Георги Георгиев и Тома Биков, е, че колегите се хващат за една песъчинка от плажа, но мълчат за големите проблеми, пред които е изправена България.

По думите му много пъти управляващите в оставка запазвали търпение и толерантност, но вече нямало да бъде така. Всяка една лъжа ще бъде опровергавана и разкривана, закани се Георгиев. Той разобличи няколко лъжи: "Да, България" похарчили 100 000 евро само в онлайн кампания, направени са инвестиция в биткойни и дарения под формата на въображаема електронна валута.

Къде са те да коментират темата със санкциите върху представители на ЕС, къде са те и защо мълчат по темите с Русия, темата с резолюцията на ЕП, темата с човешките права, къде са нашите колеги, касаещи темите за евроатлантическите институции.

Георгиев нападна и лидера на БСП Корнелия Нинова, която днес говорила за смирение и за празници, а в събота, точно на Велика събота, тя направила пленум на партията, посочи Георгиев. Мая Манолова изброила списъци за ревизия, но къде била тя да коментира на черно и тъмно промените в Изборния кодекс? Защо не се коментира темата колко милиард левове ще бъдат върнати в ръцете на олигарсите, ако специализираните прокуратура и съдилища, продължи да пита Георг Георгиев и посочи, че именно колегите от "Да, България" "забиват най-дълбоко меча си в стабилността и в правовата държава в България".

"Заедно с колегата и ИТН Станислав Трифонов, който най-политически страхливо замълча, когато трябваше да бъде политически активен и трябваше да поеме отговорност за управлението на държавата - нещо, за което имаше възможност, но излъга, че не бил способен. Ако чака 240 човека мнозинство, това в реалностите в България, няма как да се случи вече", отсече Георгиев.

Борисов за предсрочните избори: Безотговорни партии харчат пари на данъкоплатците в безсмислени упражнения

Борисов за предсрочните избори: Безотговорни партии харчат пари на данъкоплатците в безсмислени упражнения

Целта на ГЕРБ е да ограничава щетите

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков се зае да допълни позицията на лидера си от сутринта по темата за промените в Изборния кодекс. Според него останалите партии мълчат, защото явно са в съглашателство по Изборния кодекс, който той определи за срамен. Тома Биков го определи още като "страшен" и "законодателен тероризъм". Ако ГЕРБ били направило такова нещо медиите щели да ги унищожат.

От ГЕРБ са изненадани от съобщението от президентството от ранния следобед за свикване на консултации за избор на нов ЦИК. Те не са получили поканата, но явно другите партии са, тъй като черпят информация от източника.

Скоростно президентът прави консултации за нова ЦИК

Скоростно президентът прави консултации за нова ЦИК

След измененията в Изборния кодекс

Тома Биков подчерта, че в ГЕРБ не знаят на какви критерии трябва да отговарят новите членове на ЦИК, какво се очаква от тях, на каква тема ще бъдат разговорите, как ще преминат и всичко това се случва два месеца преди предсрочните парламентарни избори. Очевидно критериите си ги пише той (президентът, бел.ред.), но ние не знаем по какви критерии ще си избира членовете, обясни Биков.

По думите на Биков днес в почивния ден да се издаде указ е "абсолютен скандал". В момента се руши доверието в самия изборен процес, тъй като "начинът, по който се направи този Изборен кодекс, е абсолютно срамен и брутален", категоричен бе Тома Биков.

В момента виждаме нарисувана една фалшификация и опит цялото изборно законодателство да бъде направено и да бъде приложено, така че да спечелят определени политически сили около кръга на Румен Радев. Това се прави с цел да спечели втори мандат като президент, убеден е Биков.

Случващото се в НС - пълзящ държавен преврат?

Случващото се в НС - пълзящ държавен преврат?

Атаката срещу Борисов преминала в атака към държавата, убеден Георги Близнашки

Той предупреди и че тези действия, а е предсрочните избори ще вкарат страната от политическа в конституционна криза, тъй като освен провал на изборния процес, това е и провал на демократичния процес.

По думите на Биков, Изборният кодекс е направен именно по такъв начин и за да се влезе в така криза.

Стратег от президентството: Нови избори няма да доведат до по-голям хаос от този на ГЕРБ

Стратег от президентството: Нови избори няма да доведат до по-голям хаос от този на ГЕРБ

Проф. Александър Маринов определи предложението на ИТН като контрапункт на Борисов