"ГЕРБ ще участва във всяка инициатива, по всякакъв повод, по всички теми, които БСП предлага да станат, цел и промяна в Конституцията." Това заяви Десислава Атанасова на брифинг в парламента, като поясни, че са разговаряли с Борисов, който е на посещение в Рим и е упълномощена да предаде това му решение.

Атанасова поясни, че са готови още утре да излъчат екип, който да разговаря с парламентарните групи и да напишат всички предложения за промяна на Конституцията.

Борисов да назове наркотрафикантите в НС, настоя Корнелия Нинова

Борисов да назове наркотрафикантите в НС, настоя Корнелия Нинова

Нинова поиска целият преход да се сложи на масата

Атанасова поясни, че от ГЕРБ искат прозрачност на сделките на прехода и справедливост. Те очакват политическа воля от БСП, за да се действа веднага. Атанасова призова Нинова, ако има тази воля, да започват още утре.

"Г-жо Нинова в ГЕРБ страхливци няма", добави Атанасова.

Тя обърна внимание на, по нейни думи, спекулацията, че се обвързва предложението на ДПС с предложението на ГЕРБ и припомни, че още след края на кабинета Борисов 2, Борисов предава папка в прокуратурата за сделки от приватизацията.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов заяви, че ГЕРБ застават зад действията на Валентин Радев и Валери Симеонов и отхвърли искането за оставки.

Симеонов, Цветанов и Нинова заедно гледат "Границата" на Йончева

Симеонов, Цветанов и Нинова заедно гледат "Границата" на Йончева

Всички медии могат да излъчат филма, според зам.-председателя на ГЕРБ

По повод филма на Елена Йончева той уточни, че към момента на снимките, оградата не е била предадена още като завършен обект на Гранична полиция.

Относно искането на БСП за изслушването на премиера в зала с оглед негови изявления, Кирилов прочете заглавия от медиите, според които става ясно кои са имената. Той цитира и съобщение от сайта на Прокуратурата относно купуването на гласове, в което се съобщава, че депутатът от БСП Манол Генов е обвинен в купуване на гласове.

Относно заявленията на Нинова да съобщи имената на властимащи, членове на групировки, Атанасова заяви:

"Сякаш стана тенденция, а й неслучайно г-жа Нинова има друго прозвище. Тя не назовава никога точната и ясна информация, говори за имагинерни неща. Ние също се питаме кога ще назове имената на мутрите в политиката, както тя се изрази, и кога ще намери сила и воля да се присъедини към нашата инициатива."

Бойко Борисов: Ние градим, останалите ги бъркат за рошави мъже

Бойко Борисов: Ние градим, останалите ги бъркат за рошави мъже

Премиерът обвини журналисти в политически поръчки

Относно призива на Нинова да се включи в предложеното отпадане на давността за наказателно преследване на приватизационни сделки и масовата приватизация, Кирилов беше категоричен, че никога не са изключвали масовата приватизация.