Преди минути поредното беззаконие и политически произвол на мнозинството в 47-ото НС катастрофира в КС. Това заяви от трибуната на НС Десислава Атанасова по повод решението на конституционалистите за избора на шеф на регулатора. ГЕРБ поискаха смяна на противоконституционно избрания председател на КЕВР.

Атанасова поиска още спешно изслушване на министъра на енергетиката. Опозицията е готова да помогне на управляващите да де справят с този гаф. 

КС заличи Станислав Тодоров като шеф на КЕВР

КС заличи Станислав Тодоров като шеф на КЕВР

Решението на КС "отваря вратата" и за оспорване на решения на КЕВР

Тя иска КЕВР да продължи да работи, защото трябва да се вземат спешни мерки. Атанасова обвини мнозинство, че са тотални аматьори. Опитвате се да провокирате залата, ядоса се Атанас Атанасов.

Атанас Михнев от ПП пък поздрави чуждестранните гости, дошли в парламента. По думите му те правили разлика в интонацията на говорещите разликата между старото и новото.

Искрен Митев от ПП захапа Десислава Атанасова, че днес не се е регистрирала за началото на заседанието. "Вие даже не сте в залаѝ", обърна се към нея той и обвини опозицията в безочие. Атанас Атанасов поиска парламентът да продължи работата си.

Радомир Чолаков от ГЕРБ обясни, че до края на деня председателят на КЕВР трябва да освободи бюрото си. КЕВР няма председател, изтъкна той. 

Съдът върна Евролаб 2011 в ГКПП "Капитан Андреево"
Обновена

Съдът върна Евролаб 2011 в ГКПП "Капитан Андреево"

Това се налага заради незаконосъобразни действия на БАБХ

Ето това е форсмажор, сега вие трябва да оправяте това, по думите му. Жечо Станков каза, че в зала трябва да дойдат премиерът и финансовият министър да кажат какво действия ще предприемат.

Михал Камбарев от ПП обясни, че КС върнал и фирма на опозицията на ГКПП "Капитан Андреево". Думата поиска и Теменужка Петкова. Атанас Атанасов обаче се ядоса и не й я даде. Ходите ми по главата, каза той. Не се регистрирате сутрин, сега искате скандал, подчерта Атанасов и даде 15 минути почивка.

След почивката Теменужка Петкова поиска извънредна точка в дневния ред за решението на КС за шефа на КЕВР. Това може да доведе до срив на цялата енергийна система, смята тя. Всички решения на регулатора могат да бъдат обявени за нелегитимни. Опозицията настоява за избор на нов шеф на КЕВР.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че за ПП нарушаването на Конституцията е патриотизъм. Лъжата за тях е норма на поведение, изтъкна той. По думите му за българите предстои тежка зима.