Екатерина Захариева от ГЕРБ ще върне на работа Любомир Талев, уволненият директор на дирекция "Съвет по законодателството", ако стане министър. Не само тя, но и всеки би трябвало да върне "този млад човек Талев на работа, защото е компетентен", заяви тя пред БиТиВи.

Според нея не може един единствен държавен служител, който е изпълнил служебните си задължения, да носи отговорност с твърдението, че на своя глава е качил законопроект, който не е съгласуван с министъра. Определя това и като втори, но по-голям гаф на служебния кабинет.

Уволненият Талев няма да позволи страхливи политици да си мият ръцете с него

Уволненият Талев няма да позволи страхливи политици да си мият ръцете с него

Ще заведе дело за клевета

Освен това според нея, не е допустимо министерство на правосъдието и служебен кабинет да се занимават с изборен кодекс. Това е работа на партиите, неправителствения сектор и обсъждане и гласуване в парламента. Когато се събере парламента ще е ясно, дали въобще има нужда от промени в кодекса, смята тя.

Тя определя това, като първи гаф на служебния кабинет. Бившият правосъден министър коментира и че въпреки присъствието на добри предложения в проектозакона, не може подобни законопроекти да се появяват "просто така" в публичното пространство. По отношение твърдения за свързаност на президента Радев с проектозакона, тя коментира, че уважава президентската институция и не може да критикува.

Свалиха текстовете за уседналостта и уволниха чиновник

Свалиха текстовете за уседналостта и уволниха чиновник

Със заповед на служебния министър Мария Павлова

На въпрос дали ГЕРБ и патриотите са обсъждали постове, Захариева коментира, че това не се обсъжда. Единствен приоритет е управленската програма за 4 годишен мандат и сигурност на управлението. Много по-важно е да се реши какво ще се прави през тези години, а не постове, смята тя.