Служебният министър Огнян Герджиков назначи четирима нови зам.-министри, съобщиха от Министерския съвет.
Те са предложени от ресорните министри - на труда и социалната политика, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на културата и на младежта и спорта.

Герджиков назначи трима зам.-министри в МВР

Герджиков назначи трима зам.-министри в МВР

42 са щатните бройки в политическите кабинети на МС

Лазар Лазаров влиза в екипа на служебния министър на труда и социалната политика Гълъб Донев. Към момента е директор на Фонд "Условия на труд" в МТСП. Той беше зам.-министър на труда и социалната политика в три правителства преди това. Има богат опит в областта на заетостта и професионалното обучение. Магистър е по икономика от УНСС.

Бойко Мирчев, Стефан Петров и Михаил Михайлов са назначени за зам.-министри

Бойко Мирчев, Стефан Петров и Михаил Михайлов са назначени за зам.-министри

Мирчев е в МВнР, Петров и Михайлов - в отбраната

За заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е назначен Георги Тодоров. Той е бил на същия пост през юли 2013 - август 2014 г. и август-ноември 2014 г. През годините е работил на различни позиции в транспортното министерство, а към момента е частния сектор. Магистър е по право от УНСС.

Мая Тодорова става заместник-министър на младежта и спорта. Тя е била на тази длъжност в периода 2013-2014 г. Работила е като главен експерт в Националния център "Европейски младежки програми и инициативи". Магистър е по философия от СУ "Св. Климент Охридски".

Боряна Христова е назначена за заместник-министър на културата. Тя е професор в Катедра "Библиотекознание, научна информация и културна политика" към Философския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".
В периода 1998-2016 г. е била директор на Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Завършила е българска филология и английска филология в Софийския университет.