Ще изберем този, когото намерим за най-подходящ да ни управлява - надявам се по-добре от предходните управления. Това обяви служебният премиер Огнян Герджиков, след като упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по механоелектротехника в София.

"Гласувах за нещо по-добро. Дано наистина нещата вървят по-добре", коментира Герджиков. По думите му, има много хора, които са черногледи и смятат, че сме от зле по-зле. "Нека си припомним 20 години по-рано как изглеждаше България, колко бяха заплатите, как се живееше и сега да погледнат как е, и ще видят, че разликата е огромна", изтъкна служебният министър-председател.

Герджиков изрази надежда, че след тези избори ще имаме постоянен кабинет. "Почти съм убеден, че ще имаме. Моята надежда е след около месец да имаме редовно правителство", отбеляза той.

Ако все пак се наложи да продължи да е служебен премиер, Герджиков подчерта, че ще трябва да има готовност да управлява, защото все пак това е отговорност и ще изпълни докрай дълга си. "Ще спазя Конституцията", заключи Герджиков.