Да махнат главния прокурор, преди да арестува Бойко Борисов, и да овладеят съдебната система чрез конституционни промени, орязващи президентските правомощия, са най-видимите резултати от управлението през последните девет месеца. Това заяви в Благоевград Иван Гешев, цитиран от БНР.

По негови думи е имало изтичане на информация, че главният прокурор е подготвял искане за снемане на имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и за неговия законен арест.

Относно управлението на държавата през последните девет месеца Гешев заяви, че единственият успех е, че "успяха да махнат главния прокурор, защото ги е страх, че Борисов най-вероятно щеше да бъде арестуван и защото искаха да си решат политическите проблеми".

Иван Гешев с нова инициатива събира подписи за мир в Украйна

Иван Гешев с нова инициатива събира подписи за мир в Украйна

Липсват ни истински лидери като Орбан и Тръмп

Вторият резултат бил, че управляващите променили незаконно Конституцията и ограничили правомощията на президента.

Според него борбата в момента е за контрол върху съда и прокуратурата. Промениха си така, както устройва ГЕРБ и ДПС, обобщи той.

Гешев заяви категорично, че създаденият от него "Граждански блок" се подготвя за изборите със силни граждански листи.

"По какъв начин - ще преценим. При спазване на закона. Дали ще използваме партия мандатоносител, дали ще направим коалиция, това няма значение", поясни той.

В Благоеврад Гешев представи инициативата "1 000 000 гласа за мир", целяща да защити българския национален интерес от евентуално въвличане на страната ни във война.

Според него инициативата ще бъде подкрепена от българите, защото става дума за реална опасност.

"Работи се сериозно ние да бъдем въвлечени във война", предупреди той.

Гешев като Кьовеши оспорва отстраняването си в ЕСПЧ

Гешев като Кьовеши оспорва отстраняването си в ЕСПЧ

Доведе съпругата и майката на Нотариуса пред СРС и извика журналисти