Ние сме добре, защото не знаем колко сме зле. Това излъчва България според бившия главен прокурор Иван Гешев.

Реанимирали се стари муцуни на политическия терен, а "политическият боклук", както се изрази отново той, всъщност е антиелит. Няма честни избори, няма ред и справедливост, защото прокуратурата е поставена на каишка, заяви Гешев по време на пресконференция. Ние сме законно установена плутокрация, смята бившият главен прокурор, който се включва в изборната битка с "Граждански блок".

Сглобката направила така, че повечето формации да не се справят със сроковете за изборите. Партиите се превърнали в търговски дружества. За съжаление нямаме армия, която да ги измете, заяви Гешев и изтъкна, че сме раздали въоръжението си и "ще се защитаваме с хвърчила".

По думите му свестни хора от Търговище, български турци, са отказали да работят за ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ. Двама от тях са в ареста по политическа поръчка, без доказателства, само и само да не пречат на сглобката на изборите, твърди Гешев. Тези лица са включени в листите на Граждански блок.

От "Граждански блок" не се страхуват и не могат да бъдат купени, подчерта Иван Гешев.

Все още той има ресурса да проверява данни в прокуратурата, стана ясно от думите му, въпреки че близо една година не е главен прокурор. Затова и е категоричен, че се оказва натиск върху независими хора, които искат да променят страната си. 

За скандала в Митниците Гешев обясни, че още по негово време се е знаело за този канал, който се е покровителствал от политиците. Той коментира и Васил Божков, като посочи, че бизнесменът е плащал на политиците.

Позицията на главен секретар на МВР е важна, за да се манипулират изборите, изтъкна още Гешев.

Гешев вижда връзка между акцията в Митниците и смяната на главсека на МВР

Гешев вижда връзка между акцията в Митниците и смяната на главсека на МВР

Цялостната картинка е завладяване на съдебната система

Борисов се кани да управлява като Тодор Живков, каза още Иван Гешев и предположи, че вече и на него вероятно му пишели мемоари как е оправил България. Страхът в страната е повсеместен, а лъжата се представя за истина, смята Гешев. По думите му в днешна България е важно далаверата да си върви.

Иван Гешев е водач на листата в 25 МИР София, стана ясно още от пресконференцията. "И тъй като Борисов е мъжкар, с удоволствие ще дебатирам с него "за бъдещето на България и за миналото на Борисов", закани се Гешев и предизвика лидера на ГЕРБ на дебат. Гешев очаква Борисов да приеме, тъй като е "мъжкар", а пък ако лидерът на ГЕРБ все пак откаже от страх, Гешев му е приготвил друг събеседник - Дучето, с когото да си поговорят за футбол. Кой точно е Дучето* така и не стана ясно, тъй като Иван Гешев говореше за него като за всеизвестен. 

"Ние сме в ненормална ситуация, трябва да си преучредим държавата", декларира бившият главен прокурор. Управляват ни негодници, боклуци, дребни души, изтъкна Иван Гешев. Ще изтечем в канала, прогнозира още бившият главен прокурор. Неговата цел да влезе в политиката била именно да не се стига до там.

Гешев: Цялата държава е заложник на Борисов

Гешев: Цялата държава е заложник на Борисов

А думата "Борисов" предизвиквала шок

*Вероятно става въпрос за бившия председател на фенклуба на ЦСКА.