Служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство и последователно работи за организирането на честни и прозрачни избори. Това заяви премиерът Димитър Главчев на среща с председателя на борда на директорите на "Transparency International" Франсоа Валериан и Калин Славов - изпълнителнен директор на българското представителство на организацията, Асоциация "Прозрачност без граници".

Главчев открои международния престиж на организацията и приветства проактивното ѝ отношение към прозрачността на изборния процес.

От "Прозрачност без граници" отбелязаха, че тази година е белязана от избори в световен мащаб и администрирането на вота е важен въпрос.

Главчев: Основното ни задължение е изборите да бъдат честни

Главчев: Основното ни задължение е изборите да бъдат честни

Изтеглиха номерата на машините за гласуване на вота 2 в 1

Премиерът увери, че каквото зависи от служебното правителство, ще бъде свършено по най-добрия начин.

Тема на срещата бе и борбата с корупцията. Главчев открои възможностите за още по-тясно сътрудничество в рамките на Националния съвет по антикорупционни политики и Гражданския съвет към него. Министър-председателят и представителите на "Прозрачност без граници" бяха единодушни относно значението на активното взаимодействие между институциите, неправителствения сектор и гражданите.

От "Прозрачност без граници" изказаха поздравления за пътя, по който България се движи към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, където интегритетът също е съществен аспект.

Премиерът заяви, че след срещата му с генералния секретар на ОИСР Матиас Корман в Париж, страната ни за първи път има конкретен срок за присъединяването си към организацията.

Главчев очаква честна и прозрачна предизборна кампания

Главчев очаква честна и прозрачна предизборна кампания

Той призова политиците да понамалят градуса на напрежението