Не съм подавал оставка и нямам намерение да подавам. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти след като в последните 24 часа се появиха информации, че се подготвят смени по върховете на ръководството.

Информациите бяха инспирирани от смените на областни управители от страна на служебния кабинет във връзка с предстоящото провеждане на предсрочните парламентарни избори на 26 март. Първоначално кабинетът смени 14 областни управители, а вчера и още 7. Така се стигна и до очаквания да има оставки и нови назначения в МВР ръководството.

Георги Костов увери още, че работи добре с политическото ръководство на МВР, няма проблем с комуникацията и не е имал в цялата си кариера подобен проблем.

Високите заплати на „чантаджиите” демотивират полицаите, призна МВР шефът

Високите заплати на „чантаджиите” демотивират полицаите, призна МВР шефът

Работна група ще изготви предложение до новото НС

Днес обаче и служебният министър Пламен Узунов отрече да има новина. Узунов заяви, че не е искал оставката на Георги Костов. Въпреки че не отрече да има забележки по отношение на работата, с думите си той не даде основания да се смята, че ще се търси персонална отговорност.

Пламен Узунов изтъкна и че не министърът може да поиска оставка на главния секретар. Има определен ред, по който това става, каза служебният вътрешен министър. Той подчерта, че не е необходимо да се коментира подобно предположение.

Компетентен да поиска оставката на главния секретар на МВР е Министерският съвет. "От мен не е внасяно такова предложение", посочи Узунов.

Министър Пламен Узунов и главният секретар Георги Костов представиха в сградата на ГД "Национална полиция" новата техника - 21 подсилени микробуса и 3 автобуса - която влиза в състава на МВР и ще бъде разпределена между звената на жандармерията в СДВР, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора.