Вчерашното обръщение на президента (че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов) било емоционална реакция на Румен Радев.

Тази позиция в кулоарите на парламента изрази финансовият министър Владислав Горанов. В Конституцията подобна преценка или дискреция на българския президент не съществува, поясни той. Личната вражда между двама души наруши рамките на Конституцията, смята финансист номер едно. 

От рейтинга на Радев зависело дали Борисов ще се кандидатира за президент

От рейтинга на Радев зависело дали Борисов ще се кандидатира за президент

Първан Симеонов: Президентът направи студената война "гореща"

Горанов ще продължи да участва във форуми с президента. Емоционалните реакции на политика Радев са негово право, отчете финансовият министър.

Президентът и ние не можем да прекратим взаимоотношенията между институциите, категоричен бе той. Аз не приемам такова изявление от президента, подчерта Владислав Горанов

ГЕРБ не снемат доверието си от Румен Радев, но му готвят импийчмънт

ГЕРБ не снемат доверието си от Румен Радев, но му готвят импийчмънт

ДПС пък били против упражнението "стани да седна"

Такова изявление приемам от Румен Радев, допълни той. По темата за невнесени 500 милиона лева такси от Васил Божков, Горанов каза, че ако се докаже негова лична вина, ще поеме отговорност. Той не е знаел за тях.

За заявката за референдум от страна на Веселин Марешки финансовият министър каза, че е наясно, че съпротивата срещу еврото ще се развива като драматургия в обществото. Веднъж завинаги страната ни трябва да утвърди геополитическата си ориентация чрез влизането си в Еврозоната, смята Владислав Горанов.

Припомняме, на 4 февруари 2020 г. президентът Румен Радев свали доверието си от кабинета "Борисов-3".

Отговорът на премиера Борисов бе, че това било пряка намеса в разделението на властите и заяви, че той самият нямало да се кандидатира за президент.