ДАНС работи и Държавната финансова инспекция работи. Колкото по-малко я наричат ограда, а предпазно съоръжение, толкова си спестяваме гневът на много хора.
Така министър-председателят Бойко Борисов коментира информацията на БСП за това, че камерите на съоръжението не работят, че оградата е едноредова и е лесна за преминаване от мигрантите.

БСП сезира ДАНС и прокуратурата за оградата на границата

БСП сезира ДАНС и прокуратурата за оградата на границата

Елена Йончева разтревожена, че се търгува с националния интерес

"Ние се договорихме със съседите. Това е предпазно съоръжение, за да пазим заедно двете страни. Освен това, това съоръжение ще бъде в огромната си част непреодолимо, ефективно, когато свършат обществените поръчки и бъдат накичени с термокамери, видеонаблюдение и с новите автомобили", изтъкна Борисов.

Половин Средец имал ключ за граничната ограда, обяви Румен Петков

Половин Средец имал ключ за граничната ограда, обяви Румен Петков

Нарочно се оставяли "дупки" от по 100 м в оградата

Министър-председателят обясни, че то служи само, ако дойдат големи маси хора да подпрат от към Турция или Гърция и подпомага работата на граничарите, така че охраняват по-лесно.

"То не е защитна стена, не е конструирано като такова, а да подпомогне службите да го охраняват. Съоръжението работи, става добро, направихме много пътища там, ако някой е нарушил нещо, съответно двете агенции като си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат и необходимите мерки", каза още той.

На въпрос за говоренето по темата от страна на опозицията, Борисов отсече: "Опозицията е за това, за да говори. Всяка партия сама да си определя поведението".

Камерите по границата не работят, алармира Елена Йончева

Камерите по границата не работят, алармира Елена Йончева

Спирането на радио България засяга националната ни сигурност, категорична е тя

"Факт е, че за нашето съоръжение и във Франция, и в Германия, както и в ЕК знаят, че сме направили нещо стабилно, добро. Всички благодарят затова, че защитаваме добре границите. Това е важно", заяви министър-председателят Бойко Борисов.