"Прочетох какво е казала госпожа Сачева и мисля, че коректно е казала, че името ми е спрягано, а не е било договаряно за поста министър на транспорта в първия проучвателен мандат за съставяне на правителств.".

Toва заяви пред News.bg депутатът от "Има такъв народ" Гроздан Караджов по размяната на шпаги между ГЕРБ и БСП след репликата на Бойко Борисов, че именно от БСП са виновни да няма правителство с първия мандат с министър в негово лице. И тази сутрин заместник-председателя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Деница Сачева в телевизионно интервю заяви, че неговото име е било спрягано за транспортен министър в първия мандат за съставяне на правителство. Междувременно от БСП Корнелия Нинова и Георги Свиленски директно обвиниха ГЕРБ в лъжа.

В какъв кръг и кой го е спрял, Караджов не може да разбере. Той е водил разговори с ръководството на ИТН и лично с лидера на формацията Слави Трифонов, но с тях разговори за такава позиция официално не са водени. За поста в Министерство на транспорта, лично разговори с Караджов не са водени.

Относно гласуването на ротационния кабинет Денков/Габриел вчера в Народното събрание, Караджов посочи, че мнозинството, с което разполага и запасът от кредит на доверие е много голям - 132 гласа и спокойно може да има 4-годишен мандат.

Припомняме, че Гроздан Караджов бе и министър на регионалното развитие и благоустройството в редовния кабинет на четворната коалиция - ПП-ДБ-БСП и ИТН.