Зам.- председателят на парламентарната група на ДПС Хамид Хамид е убеден, че резултатът от изборите на 4 април не е ясен, но е създаден хаос в законодателството, готвещо изборите.

"Надявам се българските граждани да са бдителни и вотът да е успешен", каза той.

Хамид Хамид отбеляза "двойствения режим от страна на правителството за спазване на мерките и тези, залегнали в Закона за извънредното положение".

"Има разминаване между броя на хората, които могат да бъдат на закрито на концерти в кина и на партийни мероприятия, създава се двойствен режим", посочи Хамид, чиято партия иска промени и допускане на изборни мероприятия преди изборите.

Зам.-председателят на ДПС коментира двама кандидати за изборите - партията на Цветан Цветанов и на Слави Трифонов. За предвижданото трето място за "Има такъв народ" Хамид каза, че е "слушал и други театрални комедианти, фиксирани в това място, а месец преди изборите се наблюдавали много мокри сънища". 

ДПС се регистрира за "най-важните избори след 89-та"

ДПС се регистрира за "най-важните избори след 89-та"

Движението приема за партньор всеки, чиято цел е България да се развива ускорено и догонващо

За партията на Цветан Цветанов депутатът от ДПС каза: "Дълго време председателят на ПГ на ГЕРБ с минути висеше пред вратата на ДПС, за да търси подкрепа за законопроекти".

"Българската политика ще бъде запомнена и изучавана, 10 г. той беше сянка на Бойко Борисов, основно Цветанов организираше да се използва държавния апарат да се мачкат избиратели и сега се представя като чиста света вода ненапита", каза още Хамид. Той отрече ДПС да е участвало в правителствени сделки за горските стопанства и Ягодинската пещера.

Хамид Хамид смята, че резултатът на ДПС на изборите ще е много добър и коментира, че преди избори се говори винаги, че ДПС не е желан партньор за коалиция, но често след това са търсени за подкрепа, включително и от ГЕРБ.

Малко вероятно било ДПС да влезе през парадния вход във властта

Малко вероятно било ДПС да влезе през парадния вход във властта

Според политолога Петър Чолаков нямало нищо чудно ГЕРБ и ДПС да са си дружки в следващия парламент

По думите му, всички са срещу ГЕРБ и ДПС, защото нямат идеи. "Ние сме гласували винаги срещу този кабинет", категоричен е Хамид.

Той коментира и заявката на президента Румен Радев за втори мандат, като заяви, че е рано да се говори, но "поне вече има една кандидатура за президент".

ДПС ще настоява за обединение около идеи с дългосрочни приоритети за страната и след това да търсят кой да ги изпълнява.

В каква коалиция би участвало ДПС: "В коалиция, която подкрепя идеи и приоритети за ускорено развитие на страната, не формация, а идеи и приоритети."

"От много години искаме да се върне нормалността в политическия разговор, трябва да се върне добрият тон в разговорите в НС и между институциите", заяви депутатът от ДПС. Той съобщи, че листите на партията не са готови за изборите, втора фаза е започнала на национално ниво, но до 2 март ще са ясни кандидатите за депутати.