Хаосът е налице. Колкото повече се бавим с постигане на национално съгласие по определени приоритети, толкова повече обричаме България да потъне в този хаос. Това заяви пред БНР Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС и зам.-председател на правната комисия в парламента.

Той призова да бъде намерен диалог и да се сформира експертно правителство, в което всички да поемат своята отговорност.

По негови думи първият приоритет е провеждането на честни парламентарни избори.

Хамид посочи, че в историята на ДПС има много примери как "някой незначителен човечец, за да бъде забелязан, се катери на гърба на ДПС". Според него няма аналог по нонсенс в целия свят - антиправителствен протест да се провежда пред централата на опозиционна партия.

Докладът на ЕК: Епикриза преди или след болестта

Докладът на ЕК: Епикриза преди или след болестта

Елена Йончева и Андрей Новаков четат един документ

Той бе категоричен, че това винаги е сплотявало ДПС и партията е излизала по-силна от подобни ситуации.

Хамид подчерта, че кворумът в парламента се крепи от партия "Воля" и от няколко независими депутати, а не от ДПС.

Обмисляме да включим ситуацията с новия, ограничаващ журналистите ред в Народното събрание към мотивите, с които искаме оставката на Цвета Караянчева заради системните ѝ неспазвания и отказа ѝ от изпълнение на задълженията ѝ като председател на парламента, допълни още депутатът.

В ГЕРБ доволни, че съвпадали с насоките в доклада на ЕК

В ГЕРБ доволни, че съвпадали с насоките в доклада на ЕК

За Дариткова ЕК оценява усилията на правителството в борбата с корупцията

Отпуснатите по 50 лева месечно към пенсиите, перспективата за преизчисление на пенсиите и увеличението на заплатите в администрацията Хамид определи като "закъснял популизъм" и "купуване на политическо време".

Относно доклада на Европейската комисия той заяви, че ЕК е констатирала напредък и добра нормативна уредба. Оттам нататък трябвало да се търси прилагане на тази нормативна база, за да бъдат доведени тези реформи докрай.