ДПС все още не са решили дали ще участват самостоятелно в президентските избори. Това ще е въпрос, който ще се обсъжда в партията, а депутатът Хамид Хамид увери в студиото на Нова телевизия, че това със сигурност ще стане задълбочено и позицията ще бъде отговорна. От думите на Хамид се разбра, че не се изключва вариант и ДПС да издигнат свой кандидат.

Припомняме, че на последните президентски избори, като по изключение, ДПС подкрепиха официално издигнатите от ИК Пламен Орешарски за президент и Данаил Папазов за вицепрезидент. На изборите те събраха 253 726 гласа или 6.63%.

По темата за една евентуална широка подкрепа за Румен Радев за втори мандат, Хамид намекна, че победата му изобщо не е сигурна, като посочи за пример резултатите от президентските избори от 2001, когато Петър Стоянов, при одобрение от 70%, загуби изборите от Георги Първанов.

Евентуален нов политически проект на Асен Василев и Кирил Петков не го притеснява. "Появата на нов политически субект невинаги означава заплаха. Партиите на промяната катастрофално се провалиха.", посочи депутатът, според когото политическото пространство има нужда от нови проекти.

ДПС още не са приключили с Кирил Петков и канадското му гражданство

ДПС още не са приключили с Кирил Петков и канадското му гражданство

Има Конституция и тя е категорична, че министър с двойно гражданство не може, а указът на президента е от 12 май

Хамид Хамид коментира и комисията "Росенец" в Народното събрание, която вика почетния председател Ахмед Доган. Депутатът от ДПС е убеден, че тази комисия е предизборна кампания. "По Южното Черноморие има стотици, а може би хиляди постройки, при които документацията не е завършена или не е пълна. Това го чухме от областния управител на Бургас, който е назначил проверка. Тук идеята не е да се провери документацията. Идеята е някой да си прави политически ПР на гърба на г-н Ахмед Доган и на ДПС".

"Защо за действията или бездействията на определени държавни органи, някой ползвател или търговско дружество трябва да носи отговорност? Има си държавни органи и законодателства, които установяват дали едно строителство е законно, или не."

Според Хамид информацията, че само трафопоста е законен, е подвеждаща. Почти всички сгради там имат първоначални разрешения на строеж. Някои актове се обжалват. За тях има съдебни дела.

По думите му вместо прозрачност, всъщност комисия скрива информацията. "Знаем преди време колко далеч стигнаха някои хора, които първо подаряваха едни кученца, а после събаряха барбекю", каза още Хамид Хамид и постави акцент върху градинаря Мехмед, който обитава целогодишно имота, но който не е поканен за обяснение в комисията. От думите на Хамид се разбра, че всъщност Ахмед Доган само ползва имота като курорт и той не е собственик.

А коя е вашата Родина, пита Румен Радев лидера на ДПС
Обновена

А коя е вашата Родина, пита Румен Радев лидера на ДПС

Протоколният разговор се нагнети след намек за КСНС и напускането на Карадайъ