БСП е готова за изборите, ако на ГЕРБ не им достигат хора, да се обадят в градската централа, да им дадем. Тази покана отправи през медиите Калоян Паргов от БСП относно разкриването на секционни комисии в столичния район "Младост".

Хаос и манипулация на изборните резултати предвещават социалистите, в случай че бъде прието "казуистично предложение" на герберите в една секция да се гласува за референдум, президент и местни избори.

Социалистът Филип Попов обясни, че на практика членовете на секционната комисия трябвало да обработват документите от три избора, което щяло да доведе до хаос и струпване на хора. Той бе категоричен, че не може да се съгласи с твърдението на Столична община, че няма помещения за организацията на повече секции.

Калоян Паргов заяви, че промени в последния момент на Изборния кодекс можели да се случат единствено в България - "страната на прецедентите".

"Всичко това, което се случва, е пълен фарс, опит за манипулация на изборите, организиран хаос", заяви Паргов. По думите му, сагата в "Младост" продължава между ЦИК, РИК, ОИК и дори Административният съд се е произнесъл по него.

"Това говори за нестабилност и несигурност от страна на управляващите и опит да възпроизведат "Арена Армеец" - втора серия, след миналата първа част, която видяхме как приключи.

"Ние категорично се противопоставяме на тези промени, правилата са изяснени още лятото и ние се готвим по тези правила. Това, което се случва в момента, е правен абсурд", заяви категорично Паргов.