България има достатъчно инструменти да оказва натиск върху РСМ. Тази позиция изрази в кулоарите на парламента Христо Иванов от "Демократична България".

Според него целият този инструментариум трябва да бъде пуснат в сила, за да се защитят правата на сънародниците ни.

Можем да окажем натиск върху РСМ. Преговорната рамка, която беше договорена с участието на България за влизането на Северна Македония в ЕС, дава достатъчно инструменти на България да оказва натиск върху Северна Македония да спазват правата на всички български граждани, е мнението му.

Партиите не искат да се замита проблемът с РСМ под килима

Партиите не искат да се замита проблемът с РСМ под килима

Република Северна Македония има проблем с целия ЕС, смятат от Продължаваме Промяната

Разумна дата за провеждане на изборите е 2 април, според него. Имало достатъчно време да се приемат важните закони по ПВУ и механизма за разследване на главния прокурор, както и за членството ни в ЕС. Въпросът бил дали има воля за това. Отлагане на вота не е удачно, по мнението му.

Иначе каза, че ЦИК е дала своята оценка, че могат да организират избори за 2 април. Имаме своите съмнения за определени рискове, все пак поясни Иванов. Неговият съвет е техните избиратели да гласуват с машина.

За казуса с дарението на Nexo, той уточни, че парите, получени от компанията, са отчетени прозрачно. Има създадена комисия за Nexo, нека видим какво ще произведе тя, смята още съпредседателят на ДБ. За него прокуратурата не може да обясни защо по толкова шумен начин се е включила в този казус.

По случая Nexo има и защитен свидетел, според Гешев той се притеснява за сигурността си

По случая Nexo има и защитен свидетел, според Гешев той се притеснява за сигурността си

Ставащото у нас не афектира бизнеса и живота на Антони Тренчев и Коста Кънчев, заявиха от компанията