Все още "Демократична България" не изключва диалог за съставяне на коалиция с БСП.

Това стана ясно от думите на Христо Иванов, който заедно със свои съпартийци даде брифинг в кулоарите на Народното събрание.

"Ние не сме мандатоносител и от тази гледна точка не можем да даваме формули за коалиционни партньорства. Пак ще кажа - факт е, че това, което прави мнозинството, включително БСП, влоши възможността за доверие и изграждане на мнозинство и някакъв политически климат на разговори. По принцип. Но продължавам да считам, че някакви мостове все още могат да бъдат запазени. По принцип. Така че да не прибързваме да правим крайни изводи от ситуацията", отговори на въпрос на News.bg Иванов.

Лидерът на "градската десница" призова още - колегите от "хартиената коалиция" да се замислят.

В НС се стяга сватба между ГЕРБ и БСП, а ДПС ще кумува

В НС се стяга сватба между ГЕРБ и БСП, а ДПС ще кумува

Интересни дебати се заформиха в пленарна зала за въвеждането на смесеното гласуване

Съдебната реформа - това би било пресечна точка между двете партии - ДБ и БСП, допълни Иванов.

"Демократична България" нямало да влиза в интриги, както и също така не били коментирани имена за властови позиции, които да бъдат издигнати при втори или трети мандат, добави той.

Поводът на брифинга на ДБ бе окончателното приемане на прага за регистрация по ДДС, който с решение на предишния 47-и парламент бе повишен на 100 000 лева.

ЕК ни разреши да вдигнем прага за регистрация на ДДС

ЕК ни разреши да вдигнем прага за регистрация на ДДС

Минималният праг за регистрация по ДДС се увеличава от 50 000 на 100 000 лв

"Това е шестият най-висок праг за регистрация по ДДС в Евопейския съюз. Какви са ефектите? По-малко бюрокрация, по-малко административни разходи за малките фирми. Даваме всички шансове малкият бизнес да оцелее в тези тежки времена", добави на свой ред депутатът Мартин Димитров.