"Демократична България" продължава разговорите с Кирил Петков и Асен Василев за коалиционно споразумение след парламентарните избори. Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в предаването "Панорама" на БНТ.

"Ние се отнасяме изключително позитивно към тях, водим диалог и ще продължим да го водим. Нашата покана за предизборна коалиция беше мотивирана от разбирането, че заедно можем да постигнем по-голям резултат, отколкото поотделно. Ще продължим разговора с тях", заяви той.

Той ще настоява за ясно разписано споразумение, а не на декларации или други подобни документи.

"Ако не сме намерили споразумение за съвместно явяване на изборите, нашият фокус ще бъде да търсим коалиционно споразумение за управление. Трябва с тях да намерим отговори на дълбоките, ценностни въпроси и да оформим разграничителни линии по ключови теми за държавата", каза още той.

"Продължаваме Промяната" се регистрира в ЦИК

"Продължаваме Промяната" се регистрира в ЦИК

Необходимият брой подписи за регистриране са били събрани за броени часове

Иванов не се притеснява за избирателите на "Демократична България", той като те са привлечени на базата на ясни и последователни действия в последните години, включително и двата последни парламента.

Припомняме, че по-рано тази седмица, Иванов заяви, че ще предложи на политическия проект "Промяната продължава", воден от Кирил Петков и Асен Василев, сформиране на предизборна коалиция. Трябва да се мисли за сформиране на общи листи за изборите на 14 ноември, за да се привлекат повече избиратели и коалицията да получи мандат за съставяне на правителство.

Кирил Петков и Асен Василев обаче заявиха, че имат намерение те да определят листите за предстоящия и не искат те да са запълнени с партийни фигури.

Христо Иванов предлага предизборна коалиция на „Промяната продължава“

Христо Иванов предлага предизборна коалиция на „Промяната продължава“

Явяване с общи листи…