С професор Габровски имаме допирни точки. Фигурата му предизвиква симпатии. Въпросът за подкрепата опира не до личността на премиера. Това заяви пред БиТиВи съпредседателят на Демократична България Христо Иванов.

Той посочи, че правителство на ГЕРБ няма да придвижи страната напред. Това е риск да финишираме с правителство от типа Любен Беров категоричен бе той.

Депутатът засегна и темата за съдебната реформа. Без реформа на прокуратурата, няма да се реши проблема в съдебната система. ГЕРБ мълчат по темата. Корупция и върховенство на правото бяха аргументите, които ни спряха за Шенген, изтъкна Иванов.

По думите му, ако имаме амбициозно управление с ясни приоритети, ще преодолеем кризите. Ние си нямаме доверие защото постоянно се обвиняваме по между си. Всички носим вина за пропуснатия шанс за Шенген. Въпроса сега е кой ще поеме отговорност да свършим нужната работа.

Иванов посочи, че ДБ работи активно за съставяне на кабинет с втория мандат. Там той вижда най-големи шансове за правителство. Депутатът повтори позицията на ДБ, че няма да подкрепят първия мандат на за правителство на ГЕРБ.

Той коментира и разрива между президента Румен Радев и Продължаваме промяната. Президентът трябва да бъде посредник, да търси допирни точки. Този пит поведение напомнят на ученически отношения, допълни Иванов.