Руската федерация от десетилетия преследва целта си за пренареждане на световния ред. За това настоя от трибуната на НС Христо Иванов. България с действие или бездействие обслужваше путиновия режим, според него. Да се премахнат всички форми на уязвимост, искат ДБ.

В същото време управлението затъвало в дребни проблеми, според него ,а опозицията критикувала властта, вместо да подкрепи с опитите да се отърсим от руско влияние. Иванов иска коалицията да има ясна позиция. Службите за сигурност трябва да се с укрепен капацитет, за закриване противодействат на руско влияние у нас. Трябва да се засили и капацитета на Съвета за сигурност към МС. Армията трябва да бъде превъоръжена, искат още от ДБ.

Национална цел трябва да е нулева зависимост от Русия по отношение на енергийните доставки, иска още Христо Иванов. Също така трябва да има български пакет от санкции срещу Русия.

Той постави въпроса и за съдебната реформа. Ще настояваме тези приоритети да залегнат в една управленска програма, обяви Иванов. Затова и започват разговори в НС и тези приоритети да залегнат в актуализацията на бюджета. Не е време за поредните изборни драми, по думите му.

ДБ не се притесняват от ембарго върху петрола

ДБ не се притесняват от ембарго върху петрола

Костадин Костадинов заяви, че е категорично против налагането на ембарго