И премиерът Бойко Борисов искал касиране и на президентските избори, но мандатът на Румен Радев вече свършил.

Така министър-председателят Бойко Борисов отговори на въпрос във връзка с искането БСП и Мая Манолова за касиране на месните избори.

Коментарът си той направи, след като провери напредъка на строителните дейности по изграждане на междусистемната газова връзка между Гърция България.

"Ех, колко им е мъчно, ах, колко им е криво, ама много тежко ви се отразяват всеки ден тези неща", иронизира Борисов.

Мая Манолова иска касиране на избора за кмет на София

Мая Манолова иска касиране на избора за кмет на София

След като приключи преброяването на гласовете...

Първоначално Борисов отказа да коментира темата, но след това честити победата на местните избори на всички новоизбрани кметове. Премиерът се ядоса на зададените му въпроси за изборите, тъй като медиите не се интересуват от темата на деня - изграждането на интерконектора между Гърция и България, както и диверсификацията в страната.

По думите му местните избори отдавна минали и цялата енергия на правителство е съсредоточена да "построи България такава, каквато хората очакват". Затова гласували за ГЕРБ на изборите. "Хората искат "Хемус", искат "Струма", искат два газопровода, искат магистралата до Белград да бъде завършена. Това искат българите и аз го правя в пълния обем", категоричен беше премиерът.

Бойко Борисов даде да се разбере, че ГЕРБ са спечелили честно местните избори, тъй като са по всички и на двата тура. "БСП имат 15 общински е, а ГЕРБ имат 27. Кое да бъде по-честно в София?", недоумява премиерът.

БСП нямат законово право да искат касиране на изборите в София

БСП нямат законово право да искат касиране на изборите в София

Според Христо Проданов целият протестен вот е част от победата на БСП

Борисов изпрати медиите да питат здравния министър Кирил Ананиев за директора на пазарджишката болница. "Не търпя, знаете, при мен оставката е веднага и отива на съд, или на каквото и да било там".

Министър-председателят посочи, че вече е разпоредил директорът на болницата да бъде уволнен. "Ананиев вече е свършил работата, обадете му се да ви даде интервю", изпрати Борисов медиите при здравния министър.

Той изтъкна, че за да се докаже източването на пари от Националната здравноосигурителна каса, се правят разследвания за това колко ТЕЛК-ове са се разкрили.

Премиерът уволни шефа на МБАЛ-Пазарджик

Премиерът уволни шефа на МБАЛ-Пазарджик

Започва пълна проверка на болницата