Премиерът Бойко Борисов се е отказал от участие в Световния икономически форум в швейцарския курорт Давос, пише "24 часа". Форумът официално се открива на 22 януари.

Българският министър-председател е преценил, че няма смисъл да участва и да се плащат пари за пътуването, след като много от световните лидери отказаха участие в тазгодишния форум.

Шътдаунът отмени участието на САЩ в Давос

Шътдаунът отмени участието на САЩ в Давос

Цялата делегация няма да лети

Към момента е ясно, че от САЩ няма да изпраща свои представители.

Първоначално американският президент Доналд Тръмп каза, че няма да ходи. По-късно той спря от участие във форума в Давос и цялата американска делегация.
В нея трябваше да е държавният секретар на САЩ Майк Помпео, за който се очакваше да има среща на четири очи с премиера. По време на тази среща се очакваше да бъде обсъдена сделката за закупуването на осем нови изтребителя Ф-16 и евентуално падане на визите за българи при пътувания в САЩ.

Макрон няма да присъства на форума в Давос

Макрон няма да присъства на форума в Давос

Но ще проведе своя собствен форум с бизнес лидери във Версай

Френският президент Еманюел Макрон, както и министър-председателката на Великобритания Тереза Мей също ще пропуснат участието във форума. Макрон иска да прокара социалната реформа във Франция, която цели да спре протестите на "жълтите жилетки".

Тереза Мей започва седмица преговори с Европейската комисия по своя вариант "Б" за Брекзит, след като британския парламент отхвърли досегашната сделка.

Русия може да бойкотира форума в Давос за първи път от 1992 г.

Русия може да бойкотира форума в Давос за първи път от 1992 г.

Медведев е недоволен, че Дерипаска, Векселберг и Костин не са добре дошли