БСП също търси информация кой е сменил главсека на МВР. Това обяви лидерът на червените Корнелия Нинова в коментар на изказването на Бойко Борисов, в което той пита кой смени главния секретар на МВР Георги Костов.

"Присъединявам се към г-н Борисов, ние също търсим информация по какви причини, така както всички имат нужда от тази информация, нека да излезе и да се каже", каза Нинова.

Такива промени не стават без участието на партията майка, репликира Борисов

Такива промени не стават без участието на партията майка, репликира Борисов

ГЕРБ очаква тежко да бъдат манипулирани изборите.

Тя припомни, че БСП нямат отношение към това, което се случва в МВР.

"Бихме искали служебният кабинет да гарантира абсолютно честни и прозрачни избори. С кои кадри ще го направи, е решение на служебния кабинет. Ние сме за принципа да се гарантират на всички партии равнопоставеност в изборите, да се пресекат манипулации и купуване на гласове, изборите да бъдат честни и прозрачни. Правителството решава с кои кадри това ще го направи и това не е наша работа", категорична бе Нинова.

Припомняме, че по-рано днес лично Костов разказа, че още на 15 февруари е бил привикан от министъра и директно му е казано, че трябва да подаде оставка. Причина била, че държавното ръководство няма доверие в него. След като отказал, му било обяснено, че ще стартира процедура по отстраняването му. По-късно и самият Герджиков се обадил на Костов и му казал, че е свалено доверието в него.