Когато дойде БСП на власт следва въпросът кой. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е водач на листата на ГЕРБ в 25-ти МИР София, коментира казуса от вчера с уволнението на главсека на МВР Георги Костов и разменените реплики между него и лидера на БСП Корнелия Нинова.

Борисов посочи, че много внимателно е проследил изказването на лидера на левицата Корнелия Нинова, че не знае кой е сменил първия човек в МВР. "Не мога да си представя, че такива промени стават без партията майка да участва", коментира Борисов.

Борисов пита: Кой смени главсека Костов? Кой?

Борисов пита: Кой смени главсека Костов? Кой?

Като гледам държавата пилот няма, констатира лидерът на ГЕРБ

Лидерът на ГЕРБ припомни, че от ГЕРБ са били доброжелателни. "Омбудсман си направихме от БСП само и само да има стабилност", посочи Борисов и констатира, че в замяна са получили "тежък реваншизъм".

Лидерът на ГЕРБ визира ревизията, изготвена от служебния кабинет, и изрази своята убеденост, че ако е вярно това, което твърдят от БСП - тежко ще бъдат манипулирани изборите.

"БСП е системна партия и по принцип трябва да им вярваме. Ако знам, че те носят отговорност, съм спокоен. Да могат да направят нещо като Костинброд пак, може с машинките да направят проблем", коментира още Борисов и дори се похвали, че с Мамалев имали подготвен скеч.

Борисов повтори репликата си от сутринта, че само за около месец време се е видяло, че държавата няма пилот.

И БСП пита кой е сменил главсека

И БСП пита кой е сменил главсека

БСП нямат отношение към това, което се случва в МВР

Лидерът на ГЕРБ представи слогана на партията за предстоящите парламентарни избори, гласящ: "Реални решения за България". Едно е да искаш - друго е да можеш, посочи Борисов. Виждате колко неща са направени, ще бъдат направени и още, но е необходима стабилност, прогнозируемост, реализъм, обеща Борисов.

Лидерът на ГЕРБ започна с думите: "Предстои ни реална битка за сериозните решения на България".

Относно листите, Борисов изтъкна: "И ние вървим по модата. Виждате адмирали, летци, изтребители, генерали, зенитно-ракетни дивизиони. Търсех кавалерист - не намерих. Старахме се и ние да вървим в тази посока на модерните решения". Той продължи с коментара си за листите на ГЕРБ като изтъкна, че имали много адвокати артисти, доктори, адвокати, юристи. Борисов обеща и действия за обновяване на партията с нови лица, но нататък.

Той призна, че не е искал да се кандидатира като водач на листа, но не е искал действието му да се тълкува като страх, подобно на отказа на Нинова от Благоевград и битката, която предстои там срещу кандидата на ДПС Делян Пеевски.

"Този дебат щеше да е музика за ушите на медиите, да чуем какво е станало тогава, за да разберем кой, кого, кой как и къде", посочи Борисов и продължи, че е помислил, че се е уплашила от Цветан Цветанов, който също е водач в Благоевград. Като чух на ДПС кандидата разбрах, че тя там няма да стъпи, продължи Борисов.