БСП се готви да купи изборите. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Сливен, коментирайки уволнението на главния секретар на МВР Георги Костов, става ясно от пост в профила му във фейсбук.

Припомняме, че служебното правителство поиска от президента да отстрани от длъжност главсека Костов. Мотивите са, че е оказвал натиск върху служители на МВР. Самият Костов отрече това и сезира прокуратурата за начина, по който е уволнен.

Служебният кабинет уволнява главсека на МВР
Обновена

Служебният кабинет уволнява главсека на МВР

Георги Костов упражнявал натиск върху служители

Борисов коментира, че преди седмица Герджиков казал, че за да угоди на Корнелия Нинова, са спрели Програмата за развитие на селските райони в земеделието. Оказало се, че тази програма просто е приключила, а не е била спряна.

Бойко Борисов благодари на земеделския министър, че е опровергал поредната клиширана и манипулативна атака. "Защото това са фалшивите новини на БСП - кой чул, кой недочул отговора, в съзнанието на хората остават неверните твърдения", допълни той.

Борисов намира за учудващ факта, че смените на областните управители се правят в градове, където партията му няма добри резултати - Перник, Видин, Враца и Монтана. Той прогнозира, цитиран от БНР, че по тази схема най-вероятно предстои да бъдат сменени и полицейските шефове по места.

По думите на Борисов ще се направи интервенция.

Герджиков уволни още 7 областни управители

Герджиков уволни още 7 областни управители

Искали да стават депутати

Той коментира и публикацията във фейсбук на президента Румен Радев относно това, че България плаща за охраната на въздушното си пространство.

Бойко Борисов е категоричен, че Радев прекрасно знае, че не сме платили нищо. "И в никакъв случай не сме дали и една стотинка за управление на такива сили. Няма и да дадем", категоричен е още Борисов.

Той се зарече, че ако ГЕРБ дойде на власт, той ще стои докрай против флотилия в Черно море.

От своя страна ексминистърът на регионалното развитие Лиляна Павлова определи във Варна като опит за натиск за кадрови промени в системата уволнението на Костов. По думите й е започнала чистка и масово нахлуване през задния вход във властта - на кадри на БСП и кадри от предишните коалиции.