Още преди година се е знаело за проблемите в НДК. Това коментира Дора Христова от "Воля", която е и член на парламентарната комисия за далаверите в културния дворец. "Никой не е обърнал внимание", недоволна е депутатката.

Има забавяне в ремонта на НДК, призна министър Боил Банов

Има забавяне в ремонта на НДК, призна министър Боил Банов

И на НДК, и на паметника "1300 години България" е имало проблеми в конструкцията

Освен това през 2016 година, по време на парламентарен контрол, Томислав Дончев е обяснил, че Министерството на финансите не е изпращало одиторски екипи в НДК.

"Излиза, че доста хора са се занимавали с проблемите около НДК, но никой не е взел мерки", обясни Дора Христова и добави, че "Воля" няма да приеме "замитането на проблема".

"Много неясноти има около този казус и ние очакваме фактите да излязат наяве. Наблюдаваме как институции и политици си прехвърлят горещия картоф", коментира Христова. Тя очаква бързо фактите да излязат наяве, за да може България да влезе с чисто лице в председателството.

Лиляна Павлова разпитвана от прокуратурата за скандала с НДК

Лиляна Павлова разпитвана от прокуратурата за скандала с НДК

Като свидетел по обвиненията срещу Боршош

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че прокуратурата е привикала на разпит министъра на българското председателство на Европейския съюз Лиляна Павлова. Тя е отговаряла в качеството на свидетел по двете обвинения срещу бившия директор на НДК Мирослав БоршошПавлова е вторият министър, който беше разпитан по случая. Преди два дни пред в прокуратурата се яви вицепремиерът Томислав Дончев.

Прокуратурата привиква Павлова, Дончев и Рашидов за НДК

Прокуратурата привиква Павлова, Дончев и Рашидов за НДК

Министрите присъстват в справката, но не за злоупотреби

В началото на седмицата главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че във връзка със сигнала подаден от ДАНС до Прокуратурата за ремонта на НДК министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и Вежди Рашидов ще бъдат призовани в прокуратурата.