Забавя се ремонтът на НДК, но ще се справим за европредседателството. Това обяви министърът на културата Боил Банов пред bTV. Той уточни, че са нужни още 3 млн. лв., за да се изпълни проекта за реконструкцията на двореца.

Припомняме, в сряда към бившия директор на НДК Мирослав Боршош бяха предявени две обвинения - нецелево разходване на средства и в умишлена безстопанственост.

Обвиниха бившия шеф на НДК Мирослав Боршош
Обновена

Обвиниха бившия шеф на НДК Мирослав Боршош

Той е с "Подписка" за нецелесъобразно харчене и умишлена безстопанственост

Относно повдигнатите в сряда обвинения към бившия директор на НДК Мирослав Боршош, министър Банов призна, че има пари, преведени за ремонта на НДК, които са разходвани по други направления, а не по основната дейност. Въпреки това Банов е готов да върне Боршош на поста, ако проверката, оправдае действията на Боршош.

Тайна е за какво Боршош е изхарчил парите на НДК

Тайна е за какво Боршош е изхарчил парите на НДК

От прокуратурата не уточняват има ли някой над него

За паметника "1300 години България", който е в парка на НДК, министърът на културата заяви, че когато е възможно, предпочита паметниците да се съхраняват, вместо да се събарят.
По думите му, паметникът пред НДК няма как да бъде съхранен, защото се руши, а проблеми в конструкцията е имало още при изграждането. Същото важи и за НДК, уточни министърът на културата.

Демонтирането на паметника "1300 години България" продължава

Демонтирането на паметника "1300 години България" продължава

Изгорелият кран е премахнат от обекта