Националното тол управление, което е част от структурата на Агенция "Пътна инфраструктура", е определено на днешното заседание на служебното правителство за стратегически обект от значение за националната сигурност, след като през октомври кабиненът на Гълъб Донев взе подобно решение и по отношение на ГКПП "Капитан Андреево".

Целта е на днешното постановление е обезпечаване на неговата основна задача да осигурява надеждно и безпроблемно функциониране на Електронната система за събиране на пътни такси и да предоставя качествена услуга по събиране на пътни такси за ползвателите на платените участъци от републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. Така Национално тол управление ще отговаря на националните и европейските критерии за сигурност, технологичен капацитет и високо ниво на ефективност, посочват още от МС.

Правителството е приело и друга промяна в ПМС № 181 от 2009 г. за определяне на стратегическите обекти и дейности, които са от значение за националната сигурност. С нея се заличават четири обекта от сектор "Транспорт" с номера 951, 708, 131 и 577. Според Министерския съвет това ще допринесе за изясняване и прецизиране на отговорностите и задачите на Министерство на транспорта и съобщенията и ДА "Национална сигурност" по отношение на стратегическите обекти.

ВАС остави "Капитан Андреево" сред обектите от значение за националната сигурност

ВАС остави "Капитан Андреево" сред обектите от значение за националната сигурност

Съдът отказа да разгледа жалба на Евролаб срещу решението