В деловодството на Народното събрание ПГ на "Обединени патриоти" внесе законопроект за промени в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) относно бързото следствие, което позволява на хора дори и с предишни тежки престъпления да получават намалени присъди за деянията си.

Наказателната ни система не работи и ВМРО настояват тя да се втвърди

Наказателната ни система не работи и ВМРО настояват тя да се втвърди

Воеводите искат химическа кастрация

Това съобщиха за News.bg от пресцентъра на ВМРО.

ВМРО с коалиционните си партньори от НФСБ, още преди три години прави такива предложения, които обаче не получават подкрепата в Народното събрание. Те предвиждаха недопустимост на по-леката присъда при тези деяния.

"Свидетели сме на поредния случай - убитото по жесток начин момиченце в с. Сотиря, който отново доказва, че имаме нужда от спешни промени в НПК, нещо, което ВМРО от години държи като теза.", казаха патриотите.

ВМРО припомнят в мотивите си към законопроекта острите обществени реакции при множеството убийства в последните години, чийто извършители са рецивидисти и са се възползвали от съкратеното съдебно следствие. Те пишат също така, че е все по-осезаема липсата на доверие в съдебната система, породена от усещането за безнаказаност на извършителите.

Припомняме, че сутринта и БСП внесе законопроект за отпадане на съкратеното стдебно следствие при тежки престъпления.

БСП внесе закон за отпадане на съкратеното съдебно следствие

БСП внесе закон за отпадане на съкратеното съдебно следствие

Левицата е против намаляване на присъдата при самопризнания