След като от най-високо партийно ниво от ГЕРБ и ДПС отправиха критики към министъра на отбраната Тодор Тагарев поради твърденията му, че негласуването в момента на сделката за закупуване на нови бойни машини "Страйкър" за пехотата поставя под риск сделката, несъгласие изразиха и от третия партньор в "некоалицията" - "Продължаваме промяната/Демократична България".

"Има процеси, които трябва да бъдат спазени в Народното събрание, именно да мине през комисиите (решението). То мина вече през военна комисия тази седмица. Така че е добре да не се пришпорва процесът, защото ангажиментът на народните представители е да се преоборудва българската армия, но това да не е в разрез и с бюджета, който предстои да бъде гласуван, а и да бъдат адресирани всички въпроси, поставени в Комисията по отбрана", коментира в кулоарите на Партийния дом Радослав Рибарски от ПП, като така фактически изрази противоположна на министър Тагарев позиция.

Важни въпроси, които според Рибарски следва да се разгледат подробно и респективно ще изискват време, е например комуникационното оборудване на машините.

Депутатът от ПП отказа да коментира допълнително темата и след блиц коментара си се оттегли въпреки множеството журналистически въпроси.

Масиран огън по Тагарев заради страйкърите

Масиран огън по Тагарев заради страйкърите

Заради искането му да се бави проекта за закупуване на "Страйкър"