Председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер подкрепи оценката на евродепутатите от ГЕРБ/СДС за ситуацията в България, която те изразиха в писмо до свои колеги и еврокомисари, съобщават от пресцентъра на партията.

Вебер заяви, че наблюдава с голяма загриженост развитието на събитията в страната и подчерта, че е нужна геополитическа предвидимост на всяка страна член на ЕС.

Относно смените в различните служби за сигурност в България той изрази учудване от това, че служебното правителство премахва от постовете им точно тези хора, благодарение на които е разкрита шпионската мрежа на Русия.

Борисов: Това не е служебен кабинет, а предизборен щаб

Борисов: Това не е служебен кабинет, а предизборен щаб

За ЦИК: Една машина не могат да включат, а избори ще правят след месец

Председателят на ЕНП разговаря в Брюксел с евродепутатите от ГЕРБ/СДС, които изразиха тревогата си от методите на работа на служебния кабинет, действащ като предизборен щаб на президента Румен Радев.

Евродепутатите са особено загрижени от "комунистическата реторика" и действия на служебния вътрешен министър Бойко Рашков, който според тях използва език на омразата, определяйки граждани като "бивши хора" - израз, който от ГЕРБ считат за директна препратка към комунизма у нас.

И евродепутатите от ГЕРБ: Служебният кабинет е като предизборен щаб на президента Румен Радев

И евродепутатите от ГЕРБ: Служебният кабинет е като предизборен щаб на президента Румен Радев

Поводът - думи на Бойко Рашков: "бивши хора"